Sprint 3, een Gilde Sessie en een baby

Sprint 3 over productvisie, Gilde Sessie en baby

Sprint 3 voor de opbouw van Agile Apeldoorn stond in het teken van de voorbereiding op Gilde Sessie 5, meer inhoud, een stip op de horizon en een baby. We hebben veel verkeer gezien op de website en dat heeft geleid tot de nodige aanmeldingen, waar we erg content mee zijn! Daarnaast bevat de website nu een kennispagina, die – hoewel altijd under construction – al interessante informatie bevat voor de Scrum Master, op basis van de gehouden Gilde Sessies. Sprint 3 stond echter ook in het teken van een heuse Agile Apeldoorn baby, waarover later meer.

Waarheen leidt de weg?

Om ons Scrumteam van kaders voor zelfsturing te voorzien, besloten we dat het nodig was om een duidelijk visiedocument op te stellen. Zo bleek tijdens de Retrospective dat het lastig is om te bepalen wat de logische eerstvolgende stappen zijn, omdat er zóveel is dat we willen. Door als Product Owners een duidelijke visie neer te leggen, kunnen we daaruit de vervolgstappen herleiden.

Gereedschap voor een Scrum Master

Zoals in de inleiding al opgemerkt, hebben we deze Sprint een kennispagina opgebouwd. Hierop staat nu basale informatie over de gehouden Gilde Sessies. Zo kun je op je gemak alle stof nog eens doornemen en zorgen we dat ook Scrum Masters die niet aanwezig waren bij een Gilde Sessie, toch een en ander mee kunnen krijgen van wat gedeeld is.

Druk, drukker, drukst

Oké, deze subtitel doet vermoeden alsof we het nauwelijks meer aankunnen en dat is overdreven, maar feit is wel dat we elke dag bezoekers krijgen op deze website. Daarmee zijn wij, als vanzelfsprekend, heel erg blij!

Overzicht pageviews AA
Overzicht bezoekersaantallen per pagina

Te zien is dat, los van onze landingspagina, de aanmeldpagina voor Gilde Sessie 5 het meest is bekeken. Het doet ons deugd om te zien dat die interesse er is, wat overigens ook is gebleken aan de vele aanmeldingen. Met deze Gilde Sessie hebben we dan ook het hoogste aantal bezoekers tot dan toe gegenereerd.

Overzicht pageviews AA per dag
Overzicht bezoekersaantallen per dag

Sprintwisseldag

Product Owner baby

Dit is een bijzonder verhaal, omdat Martijn gaandeweg de Sprint voor de tweede keer vader werd, nota bene op de oorspronkelijke sprintwisseldag! Hoe leuk dit feit ook is – en vermoeiend – het betekende ook dat we onze Sprint gedwongen hebben verlengd met twee weken en dat het ritme werd gebroken.

Toen we daadwerkelijk toekwamen aan de Sprint Review, was er echter des te meer reden voor positiviteit. De vijfde Gilde Sessie was een succes, met een prachtig bezoekersaantal (we wilden minstens 15 bezoekers en daar zijn we in geslaagd). De kennispagina is echter nog niet wat het moet zijn, waardoor we hier de komende Sprint verder mee bezig gaan. Daarnaast kregen we als feedback dat de website te kleurloos is, de aanmeldknop niet prominent genoeg aanwezig en dat er te veel berichten zichtbaar zijn op de homepage. Daarmee gaan we komende Sprints aan de slag.

In de Retrospective besloten we naar 4 wekelijkse Sprints te gaan. Verder zijn we blij met ons nieuwe Slack-kanaal en tevreden met het gegeven dat we al ver in de voorbereiding zitten voor de aankomende Gilde Sessie(s). Sessies in meervoud, want ook voor de zevende editie liggen er al plannen! Daarnaast is het prettig hoe er om wordt gegaan met persoonlijke omstandigheden, met de ruimte om eerst persoonlijk in het ritme te komen en daarna de werkzaamheden weer op te kunnen pakken!

Heb jij nog ideeën om de website interessanter te maken? Stuur ons vooral een bericht.

Reageren