Scrum Master onderzoek

Scrum Master Onderzoek

Geen Scrum Master is hetzelfde

Net als het Scrum Framework is ook de rol van Scrum Master niet in beton gegoten. Dat zorgt aan de ene kant voor verschillende verwachtingen over de invulling van de rol én geeft aan de andere kant ruimte om die rol op jouw eigen manier in te vullen. Dit is ook afhankelijk van hoe de organisatie er naar kijkt, in welke fase het team zit en hoe je de rol zelf ervaart en wilt invullen. Tussen organisaties maar ook binnen bedrijven zijn geen twee Scrum Masters hetzelfde. Gelukkig maar!

Waarom dit Scrum Master Onderzoek?

Wat doe jij als Scrum Master? Tijd om dat eens te onderzoeken! Dit doen we aan de hand van 50 stellingen waarbij je kan aangeven of je die taak nooit, soms, vaak of altijd doet. Dit is geen benchmarkonderzoek. Er is géén goed of fout en we zijn niet op zoek naar “de gemiddelde” Scrum Master. Wat dan wél? De resultaten kunnen inzicht geven in wat Scrum Masters doen. Dit kán je vergelijken met jouw eigen werkzaamheden. Of niet. Wij trekken er in ieder geval geen conclusies uit. Via dit onderzoek geven we alleen antwoord op die ene vraag:

Wat doet een Scrum Master?

Meedoen aan het onderzoek

Het Scrum Master Onderzoek kan je invullen van maandag 8 februari tot en met vrijdag 19 februari 2021. Doe nu mee!

Whitepaper en Gilde Sessie

Heel fijn dat jij meedoet! Stuur dit onderzoek ook gerust door naar andere Scrum Masters! De resultaten van het onderzoek bundelen we in een whitepaper die voor iedereen beschikbaar komt via de website van Agile Apeldoorn. In een volgende Gilde Sessie bespreken we graag samen de meest opvallende resultaten. Namens Agile Apeldoorn én alle Scrum Masters van Nederland: bedankt!

Reageren