Scrum Master Onderzoek resultaten

Scrum Master Onderzoek resultaten

Download de whitepaper met onderzoeksresultaten over wat een Scrum Master doet.

Onderzoek resultaten

Tromgeroffel: de resultaten zijn er! Twee weken stond de vragenlijst online en 56 Scrum Masters van 49 verschillende bedrijven hebben het onderzoek ingevuld. Een mooi resultaat! Namens Agile Apeldoorn én alle Scrum Masters van Nederland: deelnemers bedankt voor jullie bijdrage!

Over het onderzoek

Bij 50 stellingen konden deelnemers aangeven of ze die taak nooit, soms, vaak of altijd doen. De vragen waren verdeeld in vier categorieën: Scrum Master houdingen en ondersteuning aan de Product Owner, Developers en scrumteam én de ondersteuning aan de Organisatie.

Wat kunnen we nu met het Scrum Master Onderzoek?

Dit is geen benchmarkonderzoek. Er is géén goed of fout en we zijn niet op zoek naar “de beste” of “de gemiddelde” Scrum Master. Wat dan wél? De resultaten kunnen inzicht geven in wat Scrum Masters doen. Dit kán je vergelijken met jouw eigen werkzaamheden. Of niet. Wij trekken er in ieder geval géén conclusies uit. Via dit onderzoek geven we alleen antwoord op die ene vraag: Wat doet een Scrum Master?

Analyses met conclusies en aanbevelingen ga je dus niet vinden in de whitepaper. Wil jij wel iets uit de grafieken concluderen en daarover iets publiceren? Ga je gang! Dan graag wel even Agile Apeldoorn en dit onderzoek vermelden.

Scrum Master Onderzoek resultaten

Deze resultaten geven we graag terug aan onze community. Download hieronder de whitepaper. Als je geïnteresseerd bent in hogere resolutie (bijvoorbeeld voor herpublicatie), neem dan even contact op en dan ontvang je de whitepaper via mail.

Download whitepaper Scrum Master Onderzoek resultaten” (PDF, 810 KB)

Meepraten over de resultaten

We zijn erg benieuwd welk resultaat jij het meest opvallend vindt. Wil je die plaatsen onder onze post op LinkedIn? Dan verzamelen we daar van iedereen de highlights van het onderzoek én kunnen we alvast het gesprek aan gaan over de resultaten. Praat mee!

Verder bespreken we in Gilde Sessie 12 in maart 2021 graag samen met belangstellenden de meest opvallende onderzoeksresultaten. Misschien wel aan de hand van de al binnengekomen reacties op LinkedIn. Meer informatie over onze twaalfde bijeenkomst volgt binnenkort.

Reageren