Gilde Sessies

Halverwege 2018 hebben we onze eerste bijeenkomst georganiseerd. Gaaf om bij Gilde Sessies met Scrum Masters, Agile Coaches, collega’s en vakgenoten samen te komen!

We streven ernaar om ieder kwartaal een Gilde Sessie te organiseren. Deze bijeenkomsten kunnen steeds door wisselende leden worden georganiseerd. Daarnaast proberen we telkens op een andere locatie in onze regio af te spreken. De eerste vier edities waren in Apeldoorn en bij de vijfde gingen we voor het eerst naar Deventer. Vanwege en sinds Corona hebben we ook online sessies georganiseerd.

Vaak verwelkomen we nieuwe deelnemers, maar we zien ook regelmatig dezelfde gezichten. De betrokkenheid binnen ons netwerk is dus groot. En elke Gilde Sessie staat in het teken van een bepaald thema. Tot nu toe waren deze bijeenkomsten op een doordeweekse middag/avond. Vanwege het tijdstip beginnen we meestal met avondeten zoals pizza’s, maar dat verschilt per editie. De invulling kan dus verschillen, maar we zijn hanteren wel een rode draad in onze sessies. Hierdoor is de kwaliteit gewaarborgd en is er een herkenbaar format voor Gilde Sessies van Agile Apeldoorn.

Gilde Sessies overzicht

Hieronder het overzicht van alle Gilde Sessies die zijn georganiseerd. Over deze bijeenkomsten zijn ook blogs geschreven, zodat je kan teruglezen hoe het was.

12. Wat doet een Scrum Master? (n.a.v. Onderzoek)

11. Met goede zin 2021 in!

10. Jubileum Lagerhuis-editie

9. Het dienen van de Product Owner

8. Word de slechtste Scrum Master ooit

7. Hoe een betere Scrum Master te worden

6. Mensen en hun onderlinge interactie

5. Scaling

4. Scrum zonder hartslag

3. De Scrum Master als bemiddelaar

2. De rol van Scrum Master

1. Liberating Structures

Gilde Sessie 1 over Liberating Structures
Gilde Sessie 1 over Liberating Structures.