Gilde Sessie 5 gaat over Scaling

Gilde Sessie ingang parkeerplaats Bosch

Onze vijfde Gilde Sessie gaat over Scaling. Werk jij met meerdere teams of is jouw team afhankelijk van andere teams? Dan kan Scaling helpen om onderlinge afhankelijkheden in kaart te brengen en de samenwerking te bevorderen. Kom dan naar Gilde Sessie 5 op 22 mei bij Bosch in Deventer!

Programma Gilde Sessie 5

Van 18:00 uur tot 21:00 uur hebben we een vol programma om samen allerlei Scaling modellen te ontdekken. Zowel de theorie als praktijk wordt behandeld. Zorg dat je er op tijd bent, zodat we stipt om 18:00 uur kunnen starten.

Na het ontvangst en welkomstwoord, doen we een korte kennismaking met de groep deelnemers. Vervolgens worden in het kort de vijf populairste Scaling modellen toegelicht. Dan is het tijd om even te gaan eten. Geen pizza’s dit keer, maar er staat een buffet klaar in het naastgelegen bedrijfsrestaurant. Hierna staan er nog twee hoofdonderwerpen op het programma. Eerst gaan we door middel van een carrousel, gezamenlijk dieper in op de vijf Scaling modellen. Als groep achterhalen we zo de voordelen en nadelen van alle modellen. Daarna maken we de vertaling naar de praktijk met een presentatie van Bosch. We sluiten de Gilde Sessie af met een Retrospective.

Aanmelden Gilde Sessie 5

Praktijkcase: SAFe bij Bosch

Rutger van Faassen is nu iets meer dan een jaar bezig met een SAFe implementatie bij Bosch. Naast ervaring als SAFe trainer, heeft hij ook gewerkt met LeSS. Eerder was hij onder meer Transformation Coach bij Rabobank en Agile Coach bij ING. Nadat we de theorie van enkele Scaling modellen hebben behandeld, geeft Rutger in zijn verhaal een praktijkcase. Daarin geeft hij antwoorden op vragen als: hoe werkt SAFe bij Bosch, kloppen de voordelen en nadelen hiervan en wat zijn de belangrijkste learnings van het afgelopen jaar?

Gilde Sessie 5 bij Bosch

Aanmelden Gilde Sessie

Ga snel naar aanmelden om hier bij te zijn. Hieronder nog enkele praktische zaken. Mocht je toch nog vragen hebben, neem dan contact met ons op. Graag tot dan in Deventer!

Veel gestelde vagen over Gilde Sessie 5

In onderstaande 10 vragen staan een aantal praktische zaken die goed zijn om te weten.

1. Waar is Gilde Sessie 5?
We zijn te gast bij Bosch Thermotechniek B.V. in Deventer. Het adres is Zweedsestraat 1 (7418 BG).

2. Kan ik daar ook parkeren?
Jazeker. Op dat adres is recht voor de deur voldoende parkeergelegenheid (zie de foto bij dit artikel). We zorgen ervoor dat de parkeerplaats ook na kantoortijden nog toegankelijk is. Er zijn ook voldoende fietsstallingen mocht je op de fiets komen.

3. Hoe laat moet ik er zijn?
We hebben een vol programma en willen graag stipt om 18:00 uur starten. Vanaf 17:30 uur kan je al in de ruimte.

4. Hoe kom ik bij de ruimte?
Na het parkeren kan jij je aanmelden bij de receptie. Daar ontvang je een bezoekerspas en word je naar de ruimte geleid.

5. Wat kost het deelnemen aan deze Gilde Sessie?
Onze Gilde Sessies zijn gratis. In dit geval stelt Bosch een ruimte en eveneens een maaltijd beschikbaar. Daar zijn we als Agile Apeldoorn ook enorm blij mee!

6. Hoe kan ik mij aanmelden?
Ga dan naar de pagina “Aanmelden Gilde Sessie 5”. Daar staat een formulier waarmee je eenvoudig jezelf kan aanmelden.

7. Mag ik mijn collega(‘s) meenemen?
Uiteraard en graag zelfs! Zorg er wel even voor dat zij zichzelf aanmelden via onze website. Hierdoor hebben we een totaaloverzicht (en de namen) van alle deelnemers. In het bericht bij aanmelden de namen van collega’s noemen, is ook goed.

8. Hoe kan ik mij afmelden?
Afmelden kan niet. Geintje natuurlijk, het kan altijd voorkomen dat je plotseling niet kunt. Alleen hebben we in het verleden best wel eens last gehad van meerdere last-minute afmeldingen. Aanmelden is niet vrijblijvend: als je hebt aangemeld, gaan we er wel vanuit dat je ook komt. Wel zo fatsoenlijk richting organisatie en daarnaast is het goed om te weten hoeveel mensen er komen in verband met het avondeten regelen. Mocht je onverhoopt toch verhinderd zijn, laat dit dan (graag zo snel mogelijk) weten bij iemand van de organisatie of via contact.

9. Waar en wanneer is Gilde Sessie 6?
Dat weten we nog niet! Als je een idee hebt, neem dan contact met ons op. Of laat het weten bij de vijfde Gilde Sessie! Het streven is om in Q3 (juli, augustus, september) weer samen te komen. Dit kan lastig worden omdat dit de vakantieperiode is, maar we proberen zo snel mogelijk met een datum te komen.

10. Waar kan ik terecht met andere vragen?
Neem contact op met Agile Apeldoorn, of rechtstreeks bij iemand van de organisatie.

Gilde Sessie ingang parkeerplaats Bosch

Reageren