Over Agile Apeldoorn

Agile Apeldoorn is gestopt na 3 jaren en 12 Gilde Sessies (nieuwsbericht van 15/07/2021)

Agile Apeldoorn voor en door Scrum Masters

Agile Apeldoorn is een netwerk voor en door Scrum Masters en Agile Coaches die wonen of werken in de omgeving van Apeldoorn. We doen dit op vrijwillige basis en niet met de bedoeling om winst te maken. Daarnaast doen we dit bij gebrek aan alternatieven in de regio, omdat we hier vandaan komen en omdat er een markt voor is.

Waarom?

De rol van Scrum Master is er een die staat voor continue verbetering. In onze ervaring als Scrum Master, zien wij een dringende noodzaak om op zoek te blijven gaan naar nieuwe kennis en ervaringen. Dit zet de Scrum Master in staat om de volgende stap te kunnen zetten.

Ons doel naast het opbouwen en onderhouden van dit netwerk in onze regio, is dan ook het delen van kennis over en ervaringen met Agile. Op deze manier promoten we Agile in Apeldoorn en omgeving, waardoor we als groep en individuele Scrum Masters blijven groeien en onszelf kunnen blijven ontwikkelen. Zo is Agile Apeldoorn er voor Scrum Masters!

Hoe?

Dit doen wij door Scrum Masters en Agile Coaches met elkaar in verbinding te brengen via Agile Apeldoorn. Dit doen we vrijwillig en zonder winstoogmerk. We streven ernaar om ieder kwartaal een Gilde Sessie te organiseren, zolang er geen alternatieven zijn in de regio Apeldoorn en er mensen op af blijven komen. Deze sessies worden steeds door wisselende leden georganiseerd en telkens op een andere locatie in onze regio, waarbij we zoeken naar bedrijven die het interessant vinden om ons langs te laten komen. Hierdoor toont het hele netwerk hun betrokkenheid en kan iedereen zijn of haar kennis delen.

Wil je ook een keer een Gilde sessie organiseren? Stuur vooral even een bericht! Ben je benieuwd naar de volgende Gilde sessie? Kijk even hier!

Wat?

Elke Gilde sessie staat in het teken van een bepaald thema, zoals Liberating Structures, de rollen van de Scrum Master, of het coachen van de Product Owner. Met een veelzijdige rol als Scrum Master, zijn er altijd nieuwe gebieden te ontdekken en nieuwe vaardigheden te oefenen. Tot nu toe waren deze Gilde sessies op een doordeweekse middag of avond. Kennis alleen maakt je geen betere Scrum Master, dus we willen de Gilde sessies voorzien van een interactief karakter, met de ruimte om te oefenen.

Daarnaast zullen we de informatie uit de Gilde Sessie presenteren op deze website, zodat ook zij die er niet bij waren bij kunnen blijven en er naslagwerk beschikbaar is.

Product Owners Agile Apeldoorn

Met een goedbedoelde knipoog noemen wij (Paul en Martijn) onszelf de Product Owners van Agile Apeldoorn. Nu hoor ik de doorgewinterde Scrum Master al denken: twee Product Owners op één product!? In dit geval denken wij dat het kan. Als eerste initiatiefnemers en beheerders van de LinkedIn groep, trekken we al lang met elkaar op. Zo weten we dat we er een gezamenlijke visie op nahouden en dezelfde doelen nastreven. In het kort is dat het maken van een te gek platform voor iedereen die zich Agilist noemt.

Product Owner Martijn
Product Owner Martijn
Product Owner Paul
Product Owner Paul

Heb je dan ook op- of aanmerkingen, laat het ons vooral weten. We willen iets leveren dat waardevol is en dat willen we doen door transparant te zijn, te inspecteren en aan te passen. Dit doen we in Sprints en middels een heuse backlog. Denk vooral mee met de volgende user story!

Agile Apeldoorn
Het logo van Agile Apeldoorn