Agile Apeldoorn heeft een website

De Backlog die gebruikt is voor Sprint 1

Prachtig nieuws van onze Apeldoornse Agile community! Ongeveer een jaar geleden zijn we een LinkedIn-groep begonnen voor Scrum Masters en Agile Coaches woonachtig of werkend in de buurt van Apeldoorn. Vanuit die groep hebben we met alle leden inmiddels al vier Gilde Sessies gehad, waarin we verschillende vakgerelateerde onderwerpen de revue hebben laten passeren. Inmiddels hebben we zelfs meer dan 100 leden. Nu is dus ook de website live en is het tijd voor de Sprint 1 Review.

Waarom deze website?

We (Paul en Martijn) beginnen met het bouwen van een website voor Agile Apeldoorn. Waarom? Dat is drieledig:

  • We willen met de website een betere manier vinden om te communiceren naar alle leden. Alleen via de LinkedIn-groep werkt dat nu niet goed;
  • We willen aanmeldingen voor de Gilde Sessies ook via de website laten verlopen, want ook dat is nu minder goed geregeld;
  • We willen alle geleerde kennis en ervaring op de Gilde Sessies centraal beschikbaar stellen voor iedereen die er interesse in heeft.

De LinkedIn-groep blijft gewoon bestaan, want die leent zich uitstekend als forum en om te netwerken.

Agile aanpak met Scrum

Uiteraard gaan we de bouw op een Agile manier aanpakken, het lijkt zelfs op Scrum. Als Product Owner hebben we een Product Backlog opgesteld. In Sprint 1 van twee weken hebben we díe user stories opgepakt, die tot een Minimum Viable Product (MVP) hebben geleid. Daar kijk je nu naar: een website, waarmee je je kunt aanmelden voor de komende Gilde Sessie en informatie kunt vinden over de afgelopen Gilde Sessies. Meld je ook vooral alvast aan voor de aankomende Gilde Sessie en geef je feedback voor de Review.

Feedback gevraagd!

Aangezien Sprint 1 zo ongeveer ten einde is, vragen we bij wijze van Review (een van de events in Scrum) om feedback van onze belangrijkste stakeholders. Aangezien jij dit nu leest, hoor jij daar ook bij! Alles wat je opvalt en wat je aanspreekt vinden we leuk om te horen, maar geef vooral aan wat tegenvalt of beter kan. Dit kan door het als commentaar onder dit bericht te plaatsen, door het contactformulier in te vullen op de website, of door postduif met ansichtkaart op te sturen. Op basis daarvan zullen we samen de koers verder bepalen en de website ontwikkelen tot iets waar alle geïnteresseerden blij van worden.

De Backlog die gebruikt is voor Sprint 1
De Backlog die gebruikt is voor de eerste sprint

Gilde Sessies

Ben je nog benieuwd naar wat er tijdens de vorige Gilde Sessie is geleerd? Lees dan gauw deze blog over Gilde Sessie 4.

We zien met liefde jullie op- en aanmerkingen tegemoet en beloven iedereen op de hoogte te houden van de voortgang. Blijf ons de komende Sprints volgen en graag tot 22 mei in Deventer!

Reageren